dinsdag 13 maart 2012

lente stromingsdag


Een impressie van de stromingsdag aan de Maas
door Marieke    
3 maart 2012               ( 14-22 uur)Prille lente energie. Subtiele tinten bruin. Dicht op de aarde ontluikt het eerste verse groen tussen de dorre bruine bladeren. We plukken deze blaadjes van brandnetel, hondsdraf en weegbree. Drinken er thee van. Het smaakt heerlijk!
Een heksenkring in een weiland, zichtbaar doordat het gras donkerder groen kleurt op de plaats waar eerst paddenstoelen groeiden. Dit groen heeft de vorm van twee halve, ingekrulde manen. We volgen de donkergroene lijnen door ze langs te lopen. In de binnenruimte staand voel ik de vorm door met mijn armen het gebaar van de lijnen na te doen. Het is een zich openend en weer sluitend gebaar. Zo kan iets groeien; openend vanuit de energie van binnen, de energie van buiten opnemend door zich weer naar binnen te richten. Zo kan je als mens ook groeien, in wisselwerking met de buitenwereld, maar ook met aandacht voor je binnenwereld.We lopen naar het uiterwaardenbosje. Een havik roept. Twee zwanen vliegen vlak langs ons in de schemering. Ik voel hier verdriet en pijn. Het zijn mijn eigen emoties die ik op deze plek doorleefd heb. Ik kan ze weer afgeven aan de aarde, waar ze opgenomen worden in het geheel.
Donkere wilgenstammen in licht rivierzand doen me denken aan een zuilengalerij met een lichte vloer. Ik trek met mijn vingers lijnen om de stammen. Lijnen die vervloeien tot een grotere golvend patroon in het midden. Net als het rivierwater, toen het deze stammen omspoelde. Met aangespoelde takken en wat kleine houtjes maken we een vuur op het strand. We eten ons meegebracht voedsel. De wassende maan breekt door de bewolking. We zingen zachtjes mantras en ik speel op mijn mondharmonica. Als het vuur dooft lopen we via de strandjes terug.


Einde van een  samen stromen aan de Maas, waarbij we ons verbonden met de vier elementen  lucht, water, aarde en vuur.
Door te zingen, te praten, te ademen, de wind op onze huid te voelen.
Door te voelen, te ervaren, te proeven, te maken.
Door zonder vast programma ons te laten leiden door onze intuïtie en verwondering.
Door een vuur te maken, waarbij alle vier de elementen bij elkaar komen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten